Πληροφορίες για την «καζέρμα των βοτάνων» στη Λέρο

«Η καζέρμα των βοτάνων» είναι ένα επισκέψιμο αγρόκτημα που δημιουργήθηκε με πολύ μεράκι από τον Κοινωνικό Συνεταιρισμό ΠΕ του Τομέα Ψυχικής Υγείας Δωδεκανήσου σε μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους στο Κουλούκι της Λέρου και σε απόσταση μόλις 600 μέτρα από το Λιμάνι Λακκίου.

1 Η λειτουργία του αγροκτήματος συνδέεται με την καλλιέργεια αρωματικών φαρμακευτικών φυτών καθώς και με την ανάπτυξη ενός πρότυπου κέντρου προστασίας και αναπαραγωγής των μελισσών.

2 Η περιήγηση στην «Καζέρμα των βοτάνων» προσφέρει στον επισκέπτη μια μοναδική εμπειρία πλούσια σε χρώματα, αρώματα, καθαρό αέρα χαλάρωσης και αναζωογόνησης.

3 Τα δεκάδες αρωματικά – φαρμακευτικά φυτά (αυτοφυή και καλλιεργήσιμα), με τα δέντρα και τους θάμνους συνθέτουν ένα μοναδικό φυσικό τοπίο που στην καρδιά του κρύβει ένα ιστορικό μνημείο.

4 Εντός του κτήματος δεσπόζει μια ιταλική καζέρμα, η οποία διασώθηκε από την περίοδο της ιταλικής κατοχής και έχει αποκατασταθεί με σεβασμό στην ιστορία και στην αρχιτεκτονική του τόπου.

5 Το κτίριο λειτουργεί ως πολύ-χώρος δημιουργικών δραστηριοτήτων και στεγάζει ένα μικρό εκθετήριο - μουσείο μελισσοκομίας και βοτάνων της Λέρου.

6 Μέσα από τις διαδρομές περιπάτου που έχουν δημιουργηθεί οι επισκέπτες μπορούν να γνωρίσουν τα βότανα, να τ’ αγγίξουν, να τα μυρίσουν, να τα συλλέξουν ή και να τα καλλιεργήσουν, ανάλογα με την εποχή της επίσκεψης. >

7 Οι επισκέπτες θα ενημερωθούν για τις ευεργετικές ιδιότητες, τον τρόπο καλλιέργειας, ξήρανσης και χρήσης των βοτάνων. Παράλληλα θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον μαγευτικό κόσμο των μελισσών και να μάθουν τα μυστικά του μελιού.

8 Η επίσκεψη στο αγρόκτημα μπορεί επίσης να περιλαμβάνει διάφορες βιωματικές δραστηριότητες που σχεδιάζονται ανάλογα με την ηλικία και τη διάθεση των συμμετεχόντων.

9 Οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να γευτούν αφεψήματα και σνακ φτιαγμένα από τα παραγόμενα βότανα και το μέλι ΑΡΤΕΜΙΣ και παράλληλα από την αυλή της Caserma να θαυμάσουν το φυσικό περιβάλλον και την καταπληκτική θέα του Porto Lago («λιμάνι λίμνη»).

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

Ο χώρος μπορεί να διατεθεί για την διεξαγωγή εκπαιδευτικών-πολιτιστικών εκδηλώσεων, σεμιναρίων, εκθέσεων κ.α. Είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση και προγραμματισμό της επίσκεψης σας. Η τιμή του εισιτηρίου ανέρχεται στα 5 ευρώ για τους ενήλικες και 3 ευρώ για μαθητές και φοιτητές (περιλαμβάνει την ξενάγηση, την προσφορά σνακ και αφεψήματος). Η διάρκεια της επίσκεψης υπολογίζεται στις 2 ώρες.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: +30.22470.28015, 22470.23105 (8:00-14:00)

Πληροφορίες: www.caserma.gr - Email: info@koispe.gr